วันอังคารที่ 7 สิงหาคม พ.ศ. 2555

Chicken noodle.(ยำวุ้นเส้น)

วัตถุดิบและสัดส่วน:
 
1. วุ้นเส้น 1 ห่อ (ห่อเล็กประมาณ 40 กรัม)
2. หมูสับ 50 กรัม (อันนี้เพิ่มได้ตามความชอบเลยล่ะ)
3. พริกขีหนูหั่นหยาบ 1 ช.ต. (ชอบเผ็ดมาก/น้อย เพิ่ม/ลดได้จ๊ะ)
4. หอมหัวใหญ่ 1 ลูก (หั่นเตรียมไว้)
5. คึ้นช่าย 2 ต้น (หั้นเป็นชิ้นยาวประมาณ 1 นิ้ว)
6. มะเขือเทศ 2 ลูก (หั่นเป็นชิ้น เตรียมไว้)
7.น้ำมะนาว 3 ช.ต.
8. น้ำปลา 2 ½ ช.ต.
9. น้ำตาล 1 ช.ต.
*10. ถั่วลิสงคั่วสำหรับโรยหน้า (ไม่ใส่ก้ได้ค่ะอันนี้ชอบมันๆดี)

ขั้นตอนการปรุง:
 
1. ต้มน้ำไว้สำหรับลวกวุ้นเส้น และหมูสับ (สามารถเพิ่มเนื้อสัตว์ชนิดต่างที่เราชอบกิน) นำหมูสับไปลวกในน้ำเดือดจนสุก สะเด็ดน้ำให้แห้ง จากนั้นลวกวุ้นเส้นจนสุก ควรลองจับดูให้เส้นนุ่ม แต่อย่าให้ถึงกับอืดนะค่ะ จากนั้นสะเด็ดน้ำให้แห้ง
2.เทเครื่องปรุงทั้งหมด ลงในชามขนาดใหญ่ (จะได้ไม่หกเละเทอะค่ะ) ชิมรสตามชอบ
3. ก่อนเสริฟ อาจโรยด้วยคึ่นช่าย หรือถั่วลิสงคั่วเพื่อเพิ่มความสวยงามและความอร่อย

Materials and Measurements:.
 
A. Vermicelli 1 package (small packet of approximately 40 g).Two. Pork chop 50 g (I do not add according to taste).Three. Pepper, chopped coarsely 1 Ch.t. costly mice (like spices more / less. Increase / decrease can be).Four. A baby onion (sliced ​​below).Five. Signup for tea 2 (cut into pieces about 1 inch long).6. Tomatoes 2 tomatoes (cut into pieces below).Seven. Lemon juice 3 Ch.t.Eight. Fish sauce 2 ½ Ch.t.Nine. Sugar 1 Ch.t.* 10. Roasted peanuts for garnish. (I can not put it any better I like it).

 
How to cook:.


 
A. Boiling water for blanching noodles and ground pork (can be added as we like to eat meat) and pork chops to poached in boiling water until done. Drain and dry. Then boiled until cooked noodles. Should try to make a soft touch. I do not even answer me. Then drain and dry.Two. Pour water all In a large bowl. (Will not be responsible for only a six) and taste to taste.Three. Before serving, sprinkle with Signup to be deleted. Or roasted peanut to enhance the beauty and taste.


1 ความคิดเห็น:

  1. เมนูนี้สำหรับคนที่อยากลดความอ้วนก็นำไปทำทานได้

    ตอบลบ